Tuesday, April 17, 2012

Tort cu crema de urda

Ingrediente
Pandispan cu cacao: 1 foaie

Cereale musli: 100 g

Ciocolata menaj: 300 g


Ingrediente pentru sirop
Zahar: 100 g
Apa: 150 ml
Coniac/rom: 4 linguri

Ingrediente pentru crema
Urda proaspata: 500 g
Smantana: 100 g
Mascarpone: 50 g
Zahar: 300 g
Cacao: 50 g
Zahar vanilat: 4 pliculete
Esenta de migdale: cateva picaturi

Ingrediente pentru glazura
Visine: 300 g
Gelatina Tortenguss: 2 plicuri

Preparare 
Pentru sirop fierbeti  apa cu zaharul maxim zece minute. Adaugati romul, apoi lasati la racit.
Intr-un vas potrivit mixati zaharul cu smantana, pana se topeste zaharul. Adaugati urda, crema mascarpone, zaharul vanilat si esenta de migdale.

impartiti crema obtinuta in 3 parti. O treime o amestecati cu cacao pana se omogenizeaza.
Asezati intr-o tava blatul de pandispan si insiropati-l bine. Deasupra acestuia intindeti un strat de crema alba, de 2 cm inaltime. Din loc in loc, puneti crema de cacao, apoi restul de crema alba.
Varsati cerealele, in mod inegal, amestecate cu ciocolata de menaj (topita in prealabil pe bain marie).
Lasati desertul la rece cel putin 6 ore, dupa care intoarceti prajitura, decorati-o cu vișine, iar peste acestea adaugati cu o lingura gelatina (preparata conform indicatiilor de pe plic).

Sursa

No comments:

Post a Comment