Dificultate: medie
Preparare: 25 min
Catitate: 8 persoane
Nota: timpul de repaos in frigider este de 3 ore
The Duchess este un desert semirece, pe baza de crema mascarpone, aromatizat cu fulgi de ciocolata, cacao si migdale. Acest desert delicios se prepara in tava de chec “tapetata” cu piscoturi imuiate in cafea si lichior.
Originea este incerta, The Duchess , in termeni generali, poate fi plasata intre provinciile Parma, Modena si Mantua, unde a existat o nobila doamna care a conceput aceasta rafinata reteta.
Ingrediete
Cacao amara
Cafea: 6 cesti
Fulgi de ciocolata: 30 gr
Migdale decojite: 30 gr
Mascarpone: 250 gr
Rom
Oua: 2
Zahar vanilat: 1 pliculet
Zahar: 80 gr petru a indulci cafeaua
Piscoturi: 400 gr
Preparare
Bateti galbenusurile cu 40 gr zahar si cu pliculetul de zahar vanilat (1). Adaugati crema mascarpone, obtinand o crema neteda si omogena. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar si incorporati-le in crema amestecand usor cu o lingura (2). Impartiti crema in doua: in jumatate adaugati fulgii de ciocolata fondata iar in cealalta cacao si migdale (3-4).
Preparati cafeaua (aprox. 6 cesti), adaugati zahar si lichior (rom, marsala, lichior de portocale, etc). Tapetati o tava de chec cu hartie pentru cuptor apoi acoperiti toate laturile acesteia cu piscoturi inmuiate in cafea (5). Varsati prima data crema cu cacao apoi cea cu fulgi de ciocolata (6-7). Acoperiti totul cu piscoturi inmuiate (8). Acoperiti tava cu pelicula transpareta si bagati-o la frigider pentru 2-3 ore: desertul trebuie sa fie suficient de rece pentru a putea fi taiat felii si servit.
Inainte de a fi taiat si servit pulverizati desertul cu cacao si migdale taiete bucatele subtiri.
grazie monique!!! era buonissimo!!!!!!
ReplyDelete