Timp de coacere: 40 min
Cantitate: 8 persoane
Dificultate: mica
Ingrediente
Biscuiti amaretti: 100 gr
Unt: 170 gr
Ciocolata fondanda: 200 gr
Faina: 200 gr
Praf de copt: ½ plic
Pere: 7 (aprox. 700 gr)
Oua: 4
Vin alb: 350 gr
Zahar: 100 gr
Preparare
Curatati perele de coaja (1), taiati-le in patru, curatati semintele si partea dura de pe mijloc (2) apoi asezati bucatile intr-o cratita. Turtati peste acestea vin alb si lasati la marinat cel putin 20 minute (3). Puneti cratita pe foc mic si lasati pana ce lichidul se va evapora complet (4).
Intre timp taiati ciocolata fondanta (5), puneti-o la topit in bain-marie, adaugati 100 gr de unt taiat bucatele (6) si amestecati pana totul devine o crema fina. Luati de pe foc si lasati la racit.
Mixati restul de unt cu 50 gr de zahar si cu galbeusurile, pana obtieti o crema omogena (7), apoi adaugati crema de ciocolata care intre timp s-a racit (8). Varsati compozitia obtinuta intr-un vas incapator (9).
Peste compozitie se adauga biscuitii amaretti sfaramati (10), faina si praful de copt (11).
Bateti albusurile spuma, incorporati in acestea restul de zahar si continuati sa mixati pentru alte cateva secunde. Incorporati delicat (cu o lingura) albusurile in compozitia de ciocolata si amaretti (12).
Impartiti compozitia in doua, prima parte o varsati intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina (13), de diametru 22-23 cm, acoperiti crema cu pere (14-15) si reacoperiti cu restul de crema (16-17).
Puneti in cuptor preincalzit la 180o pentru 40 minute. Cand este gata, lasati tortul 10 minute in tava pentru a se raci si pentru a nu se lasa. Dupa ce se scate din tava (18) se pulverizeaza cu zahar pudra si se serveste.
No comments:
Post a Comment