Monday, January 30, 2012

Tort cu iaurt - Yogurt cake

Preparare: 30 min
Cantitate: 10 persoane
Dificultate: mica

Ingrediente pentru blat
Biscuiti digestivi: 280 gr
Zahar brun: 2 linguri
Unt: 170 gr

Ingrediente pentru crema
Gelatina folii: 12 gr
Lapte integral: 6 linguri
Frisca lichida: 300 ml
Iaurt cremos dulce: 700 gr

Preparare

Pentru prepararea acestui desert incepeti prin a macina biscuitii in robot (1-2). Puneti biscuitii maruntiti intr-un vas, adaugati zaharul brun, untul topit (3) si amestecati pana totul devine o pasta omogena.

Ungeti cu unt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm (4) si aplicati peste hartie de cuptor acoperind toata suptafata acesteia (5). Varsati compizitia de biscuiti in tava (6),

cu o lingura nivelati bine (7) si dati tava la rece pentru 30 minute sau bagati-o la frigider 15 minute. Inmuiati foliile de gelatina in apa rece pentru 10 minute (8), stoarceti-le (9) 

si adaugati-le peste laptele incalzit in precedent (nu trebuie lasat sa fiarba) intr-o craticioara, amestecand pana ce foliile de gelatina se vor topi complet (10). Montati frisca, varsati-o intr-un vas si adaugati iaurtul (care nu trebuie sa fie foarte rece) amestecand usor cu o lingura de sus in jos (11) pentru a nu se taia frisca. La sfarsit incorporati si laptele cu gelatina (12).

Scoateti tava cu baza de biscuiti din frigider si adaugati peste aceasta crema de iaurt (13). Puneti desertul in frigider pentru cel putin 3 ore (14) si cand va fi gata il scoateti din tava si desprindeti hartia de cuptor (15).
Tortul de iaurt se poate orna cu fructe proaspete, topinguri de ciocolata sau gelatina de fructe. Pentru acest tort puteti utiliza iaurtul vostru preferat (capsuni, vanilie, etc.)

No comments:

Post a Comment