Wednesday, April 25, 2012

Faguri - Waffles


Ingrediente pentru faguri
Oua: 3
Zahar: 4 linguri
Ulei: 4 linguri
Lapte: 5 linguri
Esenta de vanilie
Amoniac stins cu otet: 1/2 lingurita
Faina (cat sa iasa un aluat ca o smantana)

Ingrediente pentru crema
Unt: 50 g
Zahar: 3 linguri
Cacao: 1-2 linguri
Esenta de rom
Nuca macinata  
Cantitate: 40 buc



Preparare
Mixati ouale bine cu un praf de sare, apoi adaugati pe rand: zaharul (in ploaie), esenta de vanilie, uleiul (incorporati pe rand fiecare lingura de ulei), laptele (turnat in fir), amoniacul stins cu otet si la sfarsit faina (in ploaie).

Mixati untul moale (la temp. camerei sau pus timp de cateva secunde la microunde) pana va deveni ca o crema. Adaugati zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta se incorporeaza. Incorporati apoi cacaoa, esenta de rom, nuca macinata (dupa gust) si amestecati pana obtineti o crema omogena. Dati la rece pana terminati de copt fagurii.

Incepeti sa coaceti fagurii. Luati cate o lingurita din compozitie si puneti din loc in loc in presa (in forma clasica de fonta sau in aparatul de gauffre) si coaceti la foc mediu.
Umpleti cate doi faguri cu crema.
Aceasta reteta cu siguranta o sa va aduca aminte de copilarie…:)




No comments:

Post a Comment