Ingrediente pentru faguri
Zahar: 4 linguri
Ulei: 4 linguri
Lapte: 5 linguri
Amoniac stins cu otet: 1/2 lingurita
Faina (cat sa iasa un aluat ca o smantana)
Ingrediente pentru crema
Unt: 50 g
Zahar: 3 linguri
Cacao: 1-2 linguri
Esenta de rom
Nuca macinata
Cantitate: 40 buc
Preparare
Mixati
ouale bine cu un praf de sare, apoi adaugati pe rand: zaharul (in ploaie), esenta de vanilie,
uleiul (incorporati pe rand fiecare lingura de ulei), laptele (turnat in fir), amoniacul
stins cu otet si la sfarsit faina (in ploaie).
Mixati
untul moale (la temp. camerei sau pus timp de cateva secunde la microunde) pana
va deveni ca o crema. Adaugati zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta
se incorporeaza. Incorporati
apoi cacaoa, esenta de rom, nuca macinata (dupa gust) si amestecati pana obtineti o crema
omogena. Dati la rece pana terminati de copt fagurii.
Incepeti
sa coaceti fagurii. Luati cate o lingurita din compozitie si puneti din loc in
loc in presa (in forma clasica de fonta sau in aparatul de gauffre) si coaceti
la foc mediu.
Umpleti
cate doi faguri cu crema.
Aceasta
reteta cu siguranta o sa va aduca aminte de copilarie…:)
No comments:
Post a Comment