Thursday, April 26, 2012

Rulada cu biscuiti

Ingrediente
Foaie de napolitana: 1 buc

Ingrediente pentru crema de biscuiti
Zahar: 100 g
Apa: 175 ml
Biscuiti simpli: 150 g

Biscuitii se pun in robot si se macina fin.  Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.

Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.

Ingrediente pentru crema de lapte praf
Apa: 3 linguri
Zahar: 100 g
Unt: 100 g
Lapte praf: 100 g
Nuca de cocos: 2 linguri nuca (puteti pune si mai mult daca va place)

Apa, zahatul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

*Secretul este ca toate ingredientele sa le aveti la indemana. Spun asta pentru ca trebuie lucrat repede, sa nu se raceasca cremele.

No comments:

Post a Comment