Saturday, January 28, 2012

Panna cotta

Preparare: 15 min
Timp de coacere: 15 min
Cantitate: 4 persoane
Dificultate: mica

Ingrediete
Gelatina in folii: 6 folii 
Frisca lichida: 500 ml
Vanilie: 1 baton
Zahar pudra: 100 gr







Preparare


Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa puneti gelatina in apa rece timp de 10 minute si sa taiati pe lungime batonul de vanilie.
Intr-o craticioara puneti frisca, batonul de vanilie, zaharul pudra si lasati la foc mic (nu trebuie sa fiarba). Stoarceti bine gelatina, o puneti in cratita peste frisca si amestecati pana ce aceasta se dizolva.


Luati de pe foc si strecurati compozitia. Pentru racire puteti folosi o singura forma mare sau forme mici ca cele folosite pentru briose.


Tineti compozitia la frigider timp de 5 ore. Inainte de servire se scoate din frigider, forma se baga cateva secude in apa firbinte pentru a se putea desprinde perfect, se rastoarna pe farfuriuta si se serveste simpla, sirop de ciocolata sau fructe proaspete.
* Daca doriti puteti carameliza putin zahar pe fundul formelor, apoi turnati compozitia.


No comments:

Post a Comment