Tuesday, January 31, 2012

Tarta cu crema pasticcera - Fruit tart

Ingrediente pasta frolla
Faina: 250 gr
Unt: 180 gr
Zahar pudra: 100 gr
Oua : 2 galbenusuri
Coaja de la jumatate de lamaie

Ingrediente crema pasticcera
Faina: 50 gr
Baton de vanilie + Zahar vanilat: 1 plic
Lapte: 500 ml
Zahar: 150 gr
Oua: 6 galbenusuri

Preparare

Pasta frolla: puneti faina si untul rece taiat bucatele intr-o cratita si amestecati bine cele doua ingrediente. Adaugati zaharul pudra, galbenusurile si continuati sa amestecati pana ce toate ingredientele s-au icorporat. La sfarsit adaugati si coaja de lamaie, amestecand compozitia cat mai putin posibil. Formati din coca o migiuta, acoperiti cu folie transparenta si bagati-o la frigider pentru cel putin o ora.

Crema pasticcera: puneti pe foc intr-o craticioara laptele (pastrati jumatate de lapte rece) si batonul de vanilie. Lasati-l sa dea in clocot, apoi luati-l de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit 10 minute. 
Intr-un castron mixati galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa si deschisa la culoare; adaugati (in fir) o treime din laptele caldut, apoi incorporati faina (in ploaie), continuand sa mixati. 
Scoateti batonul de vanilie din lapte ramas, iar peste acesta adaugati incet (amestecand cu un tel) compozitia de oua, faina, zahar si lapte. 
Puneti cratita pe foc mic, adaugati putin cate putin laptele rece si amestecati pana ce compozitia devine densa (nu trebuie sa aiba cocoloase).

Stingeti focul si lasati crema sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru a nu se forma crusta).

Tapetati cu unt si faina o forma de tarta, intindeti pasta frolla cu un facalet, o asezati in tava (pasta se inteapa pe toata suprafata cu o furculita) si bagati-o la cuptor preincalzit la 1800 pentru 20 minute. 
Dupa ce s-a copt si racit se scoate din tava, se adauga crema pasticera si se decoreaza cu fructe proaspete. 
Se tine la frigider cel putin 4 ore inainte de a fi servita.

No comments:

Post a Comment