Wednesday, February 1, 2012

Mousse de ciocolata - Chocolate Mousse

Ingrediente 
Ciocolata fondanta:250 gr
Frisca lichida: 250 ml
Oua: 2 galbenusuri + 3 albusuri
Zahar: 2 linguri
Apa: ½ pahar

Preparare 
Puneti ciocolata taiata bucatele in bain-marie, adaugati o jumatate de pahar de frisca lichida si lasati pe foc pana ce ciocolata se va topi complet. Mixati restul de frisca si bagati-o la frigider, apoi mixati albusurile (ca pentru bezele) si le bagati in frigider. Galbenusurile le amestecati cu zaharul pana obtineti o crema omogena. Peste ciocolata topita, luata de pe foc, adaugati galbenusurile, albusurile si frisca. Amestecati cu delicatete toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa. Umpleti cateva cupe de sticla cu mousse si dati-le la frigider pentru cateva ore.   
Cana veti servi acest desert il puteti orna deasupra cu frisca sau cu praf de scortisoara.

Sursa

No comments:

Post a Comment