Monday, February 13, 2012

Crema Bavareza - Bavarian Cream

Ingrediente pentru crema bavareza
Frisca lichida: 600 ml
Zahar: 75 gr
Biscuiti amaretti: 70 gr
Ciocolata fondanta rasa: 60 gr
Lapte: 50 ml
Gelatina in folii: 10 gr
Oua: 3 galbenusuri

Ingrediente pentru topping gianduia
Ciocolata fondanta: 100 gr
Zahar: 110 gr
Alune maruntite: 70 gr
Frisca lichida: 20 ml

Preparare
Bavareza: puneti gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece. Varsati laptele si 200 ml de frisca intr-o craticioara si incalziti-le putin. Uniti intr-un bol galbenusurile cu zaharul, mixati bine, apoi adaugati usor (in fir) compozitia de lapte si frisca.
Transferati compozitia intr-o cratita (la foc moderat) si lasati-o pana devine densa; amestecati continuu cu o lingura pentru dulciuri (nu trebuie sa fiarba). Adaugati gelatina stoarsa bine si amestecati pana ce aceasta se incorporeaza perfect, apoi lasati-o sa se raceasca.
Mixati bine frisca ramasa si puneti-o cateva minute la frigirer.
Maruntiti biscuitii in blander si razuiti ciocolata fondanta.
Dupa ce crema s-a racit incorporati cu o lingura, amestecand usor de la baza catre experior, frisca, biscuitii si ciocolata.
Varsati compozitia in forma dorita si puneti-o in frigider pentru 6 ore.

Topping gianduia: cu putin inainte de a fi servit desertul preparati topping-ul. Puneti in blander alunele cu o lingura de zahar si mixati pana devin fine.
Puneti pe foc intr-o craticioara 150 ml apa cu 100 gr zahar si lasati-le sa fiarba timp de 3 minute.
In alta craticioara puneti ciocolata sa se topeasca in bain-marie.
Amestecati in ciocolata topita, cu un tel, alunele maruntite si siropul de zahar cald (siropul se adauga in fir).
Luati cratita de pe bain-marie si incorporati usor frisca.

Scoateti desertul din frigider, rasturnati-l pe un platou si acoperiti-l cu topping-ul gianduia. 






No comments:

Post a Comment