Saturday, February 4, 2012

Prajtura cu foi de napolitana

Ingrediente
Foi de napolitana: 4
Unt: 250 gr
Zahar: 400 gr
Miez de nuca: 200 gr
Oua: 4 galbenusuri
Esenta de vanilie

Preparare
Nuca se pune intr-o tava si se baga cateva minute la cuptor. Se scoate si jumatate din cantitate se taie bucatele, iar cealalta jumatate se macina.
Untul se topeste in bain-marie; dupa ce acesta s-a topit se incorporeaza 200 gr de zahar, apoi galbenusurile. Se va amesteca constant pana ce crema se va ingrosa ca o budinca.
Cele 200 gr de zahar ramase se pun pe foc cu 2 linguri de apa si se lasa sa se caramelizeze.
Cand crema s-a ingrosat se adauga miezul de nuca, se amesteca si se lasa sa mai fiarba 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga caramelul si esenta de vanilie, amestecand energic. Crema se lasa 5 minute la racit inainte de a umple foile.
Puneti prima foaie de napolitana pe o tava, adaugati crema si intindeti uniform. Continuati pana umpleti toate foile. 
Peste prajitura se va pune o greutate si se va lasa cateva ore sa se inmoaie.


No comments:

Post a Comment

Post a Comment