Tuesday, February 21, 2012

Bignè cu crema pasticcera - Cream puff dough (choux pastry)

Ingrediente
Faina 00: 250 gr
Unt: 50 gr
Zahar: 25 gr
Oua: 6
Ulei de masline (sau normal)
Scortisoara - optional
Zahar pudra
Sare

Preparare
Puneti la fiert intr-o craticioara 300 ml de apa, untul si un praf de sare. Adaugati faina si amestecati pana veti obtine o compozitie consistenta si fara cocoloase. 
*Compozitia  este gata cand incepe sa se desprinda de peretii cratitei.
Lasati compozitia la racit, apoi incorporati pe rand zaharul si ouale.
Luati compozitie cu o lingurita, puneti in ulei cald si lasati "gogoselele" formate sa se coaca pana se vor umfla si vor avea un aspect auriu. Continuati pana terminati compozitia.
Lasati-le la scurs cateva secunde pe o hartie absorbanta.
Aromatizati crema pasticcera cu o lingurita de scortisoara, transferati-o intr-o punga de patiserie, infiletati in capatul acesteia o forma subtire si incepeti sa umpleti “gogoselele”.
Asezati-le pe un platou, presarati peste ele zahar pudra (din abundenta) si serviti-le calde.

No comments:

Post a Comment