Timp de coacere: 60 min
Cantitate: 6 persoane
Dificultate: mica
Ingrediente
Lapte integral: 450 ml
Smantana dulce: 150 ml
Oua: 4 intregi + 1 galbenus
Vanilie: ½ baton (un plic de zahar vanilat)
Zahar: 120 gr + 150 gr pentru caramel
Apa: 4 linguri
Preparare
Incalziti cuptorul la 1800.
Puneti intr-o cratita la foc mic laptele, ½ baton de vanilie si lasati-l pana da in clocot. Luati cratita de pe foc , acoperiti-o si lasati-o jumatate de ora pentru infuzie.
Dupa jumatate de ora amestecati laptele cu smantana; dupa aceasta intr-un bol bateti ouale cu zaharul. Eliminati din lapte batonul de vanilie, strecurati laptele si varsati-l usor peste ouale batute amestecand continuu.
Caramelizati zaharul cu 4 linguri de apa. Dupa ce acesta s-a dizolvat complet si are o culoare aurie varsati-l in formele in care doriti sa realizati desertul acoperind toate laturile formei pana ce zaharul nu se raceste si se solidifica.
Varsati crema in fomele cu zahar caramelizat, acoperiti cu folie de aluminiu si bagatile la cuptor in bain-marie (intr-o cratita sau tava cu apa fiarta ce trebuie sa acopere o treime din inaltimea formei).
Se lasa in cuptor circa 50 minute, iar cand crema se va inchega scoateti forma/formele din cuptor si lasati-le la racit la temperatura camerei. Dupa racire se baga in frigider pentru cel putin 4 ore.
Desertul Crème Caramel se serveste fara toping.
No comments:
Post a Comment