Sunday, March 4, 2012

Prajitura fulg de nea - Snowflake layer cake

Ingrediente blat
Oua: 5 galbenusuri
Zahar: 180 gr
Zahar vanilat: 1 pliculet
Faina: 200 gr
Praf de copt : 8 gr
Apa: 10 linguri 

Ingrediente crema
Margarina Rama: 250 gr
Lapte: 350 ml
Nuca de cocos: 100 gr
Amidon alimentar: 1 lingura
Esenta de rom

Ingrediente glazura
Oua: 5 albusuri
Zahar: 200 gr
Nuca de cocos sau ciocolata alba

Preparare
Pentru blat: uniti intr-un bol galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si 10 linguri de apa. Mixati toate ingredientele pana ce zaharul se va topi si compozitia isi va dubla volumul.
Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o in compozitie amestecand usor.
Pregatiti o in tava, asezati hartie de copt, turnati compozitia si coaceti la 180 de grade timp de 15 minute.
Pentru crema: uniti intr-o craticioara nuca de cocos cu amidonul, adaugati laptele in fir si puneti amestecul la foc mic. Lasati ingredientele pe foc pana se ingroasa putin, apoi stingeti, lasati-o sa se raceasca si adaugati putina esenta de rom.
Frecati margarina pana devine spuma si incepeti sa adaugati, putin cate putin, crema de cocos, amestecand bine.
Pentru glazura: mixati pe bain-marie albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma ferma. Lasati-le sa se raceasca.
Luati o tava si incepeti sa alcatuiti prajitura. Asezati blatul, un strat de crema, unul de glazura si deasupra presarati din abundenta nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.




No comments:

Post a Comment