Thursday, March 15, 2012

Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente blat
Oua: 5
Zahar: 125 g
Faina: 140 g
Cacao amara: 25 g cacao
Praf de copt: 10 g
Lapte: 3 linguri
Ulei: 2 linguri

Ingrediente crema
Ciocolata: 140 g
Frisca lichida: 160 g
Zahar pudra: 2 linguri
Preparare
Blat: Mixati ouale cu zaharul pana obtineti o crema fina, apoi adaugati laptele si uleiul. Continuati sa mixati pana ce compozitia se omogenizeaza. Incorpotati in crema faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute.
Umeziti un prosop de bucatarie si “lipiti-l” pe o hartie de copt pentru a se umezi si aceasta. Cand rulada este coapta rasturnati-o peste hartia de copt si rulati-o cu grija; lasati-o sa se raceasca.

Crema: Puneti ciocolata rupta bucati intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si puneti-o pe foc  mic pana se topeste ciocolata (amestecul nu trebuie sa fiarba). Transferati amestecul intr-un bol si puneti-l la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet rece il mixati cu zaharul  pana obtinem o compozitie cremoasa.

Desfaceti blatul de rulada si intindeti crema (mai putin 3-4 linguri) apoi rulati cu grija (fara hartie) si cat mai strans.
Imbracati rulada in crema oprita si presarati deasupra fulgi de ciocolata.
Serviti dupa minim 1 ora.


No comments:

Post a Comment