Thursday, March 15, 2012

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente eclere
Apa: 250 ml
Margarina: 115 g
Faina: 140 g
Oua: 4
Sare

Ingrediente crema
Oua: 2
Lapte: 400 ml
Zahar: 8 linguri
Amidon: 5 linguri
Faina: 1 lingura
Margarina: 135 g
Zahar vanilat
Frisca: 100 ml

Ingrediente glazura
Ciocolata cu lapte: 70 g
Margarina: 1 lingura
Lapte: 3 linguri

Preparare
Eclere: Puneti pe foc intr-o craticioata apa si margarina si lasati-le pana dau in clocot.
Cand fierb adaugati faina (toata deodata) si amestecati energic pana se formeaza o bila de aluat. Lasati la racit.
Cand aluatul este complet rece adaugati un praf de sare si ouale unul cate unul (nu se adauga al doilea pana nu este perfect incorporat primul). Amestecati pana obtineti un aluat lipicios.
Turnati aluatul intr-o punga de patiserie si desenati bastonase in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor aprox. 30 min (pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min lasati focul mare, pentru a creste, apoi dati la minim (nu deschideti cuptorul in timpul coacerii). Lasati-le 10 min, dupa ce ati oprit focul, in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema: Puneti laptele intr-o cratita se se incalzeasca.
Mixati ouale cu zaharul pana obtineti o crema omogena, apoi adaugati amidonul amestecat cu faina si continuati sa mixati pana aceasta se va incorpora perfect.
Turnati peste crema obtinuta, in fir subtire, laptele caldut.
Puneti compozitia la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa ca o budinca. Lasati la racit.
Mixati margarina (la temperatura camerei) pana devine spumoasa, adaugati vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura: topiti ciocolata pe bain-marie, apoi lasati-o sa se racoreasca.

Mixati frisca spuma ferma.

Asamblare: taiati capacelul eclerelor, umpleti cu crema de vanilie, spritati un strat de frisca, adaugati capacul si glazurati.

No comments:

Post a Comment