Apa: 250 ml
Margarina: 115 g
Faina: 140 g
Oua: 4
Sare
Ingrediente crema
Oua: 2
Lapte: 400 ml
Zahar: 8 linguri
Amidon: 5 linguri
Faina: 1 lingura
Margarina: 135 g
Zahar vanilat
Frisca: 100 ml
Ingrediente glazura
Ciocolata cu lapte: 70 g
Margarina: 1 lingura
Lapte: 3 linguri
Preparare
Eclere: Puneti pe foc
intr-o craticioata apa si margarina si lasati-le pana dau in clocot.
Cand fierb adaugati
faina (toata deodata) si amestecati energic pana se formeaza o bila de aluat. Lasati
la racit.
Cand aluatul este
complet rece adaugati un praf de sare si ouale unul cate unul (nu se adauga al
doilea pana nu este perfect incorporat primul). Amestecati pana obtineti un
aluat lipicios.
Turnati aluatul intr-o
punga de patiserie si desenati bastonase in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor aprox. 30 min (pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min
lasati focul mare, pentru a creste, apoi dati la minim (nu deschideti cuptorul
in timpul coacerii). Lasati-le 10 min, dupa ce ati oprit focul, in aragaz sa se
raceasca pentru a nu se lasa.
Crema: Puneti laptele intr-o cratita se se incalzeasca.
Mixati ouale cu zaharul pana obtineti o
crema omogena, apoi adaugati amidonul amestecat cu faina si continuati
sa mixati pana aceasta se va incorpora perfect.
Turnati peste crema obtinuta, in fir
subtire, laptele caldut.
Puneti compozitia la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa ca o
budinca. Lasati la racit.
Mixati margarina (la temperatura
camerei) pana devine spumoasa, adaugati vanilia si cate o lingura de budinca
racita.
Glazura: topiti
ciocolata pe bain-marie, apoi lasati-o sa se racoreasca.
Mixati frisca spuma ferma.
Asamblare: taiati capacelul eclerelor, umpleti cu crema de vanilie, spritati
un strat de frisca, adaugati capacul si glazurati.
No comments:
Post a Comment