Ingrediente pentru blat
Oua: 6 albusuri
Zahar: 6 linguri
Faina: 1 lingura si jumatate
Nuca macinata: 120 g
Oua: 6 albusuri
Zahar: 6 linguri
Faina: 1 lingura si jumatate
Nuca macinata: 120 g
Ingrediente pentru prima crema
Oua: 6 galbenusuri
Zahar: 6 linguri
Oua: 6 galbenusuri
Zahar: 6 linguri
Lapte: 350 ml
Amidon: 2 linguri
Unt: 200 g
Esenta de vanilie
Amidon: 2 linguri
Unt: 200 g
Esenta de vanilie
Ingrediente pentru a doua crema
Frisca lichida: 200 ml
Zahar: 100 g
Nuca zdrobita in bucati mai mari: 120 g
Preparare
Frisca lichida: 200 ml
Zahar: 100 g
Nuca zdrobita in bucati mai mari: 120 g
Preparare
Blat: Mixati albusurile spuma ferma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati,
pana obtineti o bezea lucioasa.
Amestecati faina cu nuca macinata si o adaugati treptat in bezea (cu un tel). Compozitia rezultata o impartiti in trei. Pregatiti o tava de 26 cm diametru tapetata cu hartie de copt. Coaceti la foc mic 3 blaturi subtiri timp de jumatate de ora.
Crema 1: Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati amidonul si mixati, sa nu se formeze cocoloase. Puneti laptele la fiert, iar cand da in clocot il turnati in fir peste crema de galbenusuri. Varsati in vasul in care ati fiert laptele, puneti din nou la foc mic si amestecati continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasati la racit.
Mixati untul moale pana devine pufos si adaugati putin cate putin din budinca racita. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
Crema 2: Intr-un vas puneti zaharul la caramelizat cu o lingura de apa. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie, il picurati pe o bucata de hartie de copt si il lasati la racit.
Bateti frisca spuma ferma, apoi incorporati usor cu o lingura "picaturile" de zahar ars si nuca macinata mare.
Amestecati faina cu nuca macinata si o adaugati treptat in bezea (cu un tel). Compozitia rezultata o impartiti in trei. Pregatiti o tava de 26 cm diametru tapetata cu hartie de copt. Coaceti la foc mic 3 blaturi subtiri timp de jumatate de ora.
Crema 1: Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati amidonul si mixati, sa nu se formeze cocoloase. Puneti laptele la fiert, iar cand da in clocot il turnati in fir peste crema de galbenusuri. Varsati in vasul in care ati fiert laptele, puneti din nou la foc mic si amestecati continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasati la racit.
Mixati untul moale pana devine pufos si adaugati putin cate putin din budinca racita. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
Crema 2: Intr-un vas puneti zaharul la caramelizat cu o lingura de apa. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie, il picurati pe o bucata de hartie de copt si il lasati la racit.
Bateti frisca spuma ferma, apoi incorporati usor cu o lingura "picaturile" de zahar ars si nuca macinata mare.
Crema 1 o impartiti in 2 parti, pe care le repartizati intre
cele 3 blaturi. Acoperiti toata suprafata tortului cu crema 2 si dati la rece
pentru cateva ore.
No comments:
Post a Comment