Ingrediente
Zahar: 12 linguri
Zahar vanilat: 2 pliculete
Oua: 4
Ulei de floarea soarelui: 9 linguri
Lapte caldut: 10 linguri
Faina: 15 linguri cu varf (faina Titan care creste singura)
Praf de copt: 1 pliculet
Visine fara samburi: 700-800 gr (sau alte fructe: ananas, caise din compot, cirese etc)
Zahar vanilat: 2 pliculete
Oua: 4
Ulei de floarea soarelui: 9 linguri
Lapte caldut: 10 linguri
Faina: 15 linguri cu varf (faina Titan care creste singura)
Praf de copt: 1 pliculet
Visine fara samburi: 700-800 gr (sau alte fructe: ananas, caise din compot, cirese etc)
Miez de nuca: 200 gr
Zahar pudra
Preparare
Puneti visinele la scurs intr-o strecuratoare.
Mixati bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce crema
devine fina si spumoasa adaugati in fir uleiul, apoi cate o lingura de lapte
caldut. La sfarsit incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Varsati compozitia in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), adaugati visinele si miezul de nuca taiat bucatele mici.
Varsati compozitia in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), adaugati visinele si miezul de nuca taiat bucatele mici.
Puneti prajitura la cuptor preincalzit la 175 de grade
timp de 35-40 minute (faceti proba cu scobitoarea).
Lasati prajitura sa se raceasca, apoi presarati deasupra zahar
pudra.
*Compozitia se poate pune si in forme de briose, arata
minunat.
No comments:
Post a Comment