Ingrediente pentru blat
Oua: 8 albusuri
Nuci macinate: 200 gr
Zahar: 150 gr
Ingrediente pentru crema
Oua: 8 galbenusuri
Zahar vanilat: 2 pliculete
Zahar pudra: 100 gr
Faina: 50 gr
Lapte fierbinte: 250 ml
Unt moale: 250 gr
Ingrediente glazura alba
Oua: 1 albus
Zahar pudra: 150 gr
Zeama de lamaie: 1 lg
Ingrediente pentru plasa de ciocolata
Ciocolata neagra: 50 gr
Oua: 8 albusuri
Nuci macinate: 200 gr
Zahar: 150 gr
Ingrediente pentru crema
Oua: 8 galbenusuri
Zahar vanilat: 2 pliculete
Zahar pudra: 100 gr
Faina: 50 gr
Lapte fierbinte: 250 ml
Unt moale: 250 gr
Ingrediente glazura alba
Oua: 1 albus
Zahar pudra: 150 gr
Zeama de lamaie: 1 lg
Ingrediente pentru plasa de ciocolata
Ciocolata neagra: 50 gr
Preparare
Blat: mixati albusurile spuma ferma cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul. La sfarsit incorporati nucile prajite si macinate.
Blat: mixati albusurile spuma ferma cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul. La sfarsit incorporati nucile prajite si macinate.
Pregatiti o tava rotunda de tort si tapetati-o cu hartie.
Din compozitia obtinuta trebuie sa coaceti 7 foi de bezea, fiecare foaie se coace timp de 5-7 minute.
Dupa ce scoateti din cuptor bezeaua coapta, o asezati pe masa peste o lingura de apa rece; lasati cateva secunde, apoi cu ajutorul
unui cutit cu lama lata si ascutita desfaceti bezeaua de hartia de copt. Repetati
procedeul si pentru celelalte foi.
Crema: mixati galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul
pudra timp de cateva minute, apoi incorporati usor faina. Puneti
laptele la foc pana da in clocot, apoi turnati-l peste galbenusuri; varsati
toate ingredientele intr-o cratita cu fund dublu, puneti-o din nou pe foc mic
si amestecati continuu ca sa nu se lipeasca. Dupa ce crema s-a ingrosat, o
luati de pe foc, o acopetiri cu folie transparenta si o lasati sa se raceasca.
Untul moale (la temperatura camerei) il mixati spuma, iar
in el adaugati treptat crema de galbenusuri si amestecati pana obtineti o
crema omogena.
Pregatiti un platou si incepeti sa alcatuiti tortul: pe
fiecare foaie coapta (cele 7 foi de bezele) intindeti crema, inclusiv pe cea de
deasupra si pe marginile tortului.
Glazura alba: mixati albusul spuma ferma, adaugati
treptat zaharul pudra, mixand continuu, iar la final zeama de lamaie.
Glazura alba o intindeti deasupra, peste ultimul strat de
crema.
Plasa de ciocolata: topiti ciocolata pe bain-marie, puneti-o intr-o punga de patiserie (sau o punga mica careia ii rupeti un colt) si formati cercuri peste glazura alba.
Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din interiorul
tortului spre exterior si apoi din exterior spre interior; continuati pana trasati
toate liniile.
Marginile tortului le imbracati cu nuci prajite si macinate nu foarte marunt.
Marginile tortului le imbracati cu nuci prajite si macinate nu foarte marunt.
No comments:
Post a Comment