Wednesday, March 14, 2012

Tavalita - Lamington

Ingrediente pentru aluat
Faina: 125 g
Oua: 3
Zahar: 125 g
Amidon: 60 g
Unt topit: 10 g
Praf de copt: 1 lingurita
Zahar vanilat: 1 pliculet

Ingrediente pentru glazura
Ciocolata: 100 g
Lapte: 125 ml
Zahar pudra vanilat: 50 g
Ciocolata neagra: 75 g
Unt: 10 g
Nuca de cocos (fulgi): 150-200 g


Preparare
Bateti ouale cu mixerul pana devin spumoase, apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati pana cand acesta se dizolva. Adaugati faina cernuta si amestecata in prealabil cu amidonul, vanilia si praful de copt, amestecand incet cu lingura. Incorporati apoi untul topit.
Turnati compozitia intr-o tava de 22x28 cm, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si coaceti la foc potrivit timp de 20-30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Preparati glazura: amestecati zaharul pudra vanilat cu cacao. Puneti laptele, ciocolata rupta bucati si untul intr-o cratita pe bain-marie. Lasati sa se topeasca, apoi adaugati cacaua amestecata cu zaharul si fierbeti totul, amestecand continuu cu o lingura, pana obtineti o compozitie omogena. Lasati sa se racoreasca.
Taiati pandispanul in 24 de bucati dreptunghiulare. Luati cate o bucata, o dati prin sosul de ciocolata pana se acopera perfect si apoi o tavaliti prin fulgii de cocos. Procedati la fel cu toate bucatile. Le asezati pe un platou, le dati la rece jumatate de ora, apoi le serviti.


Sursa

No comments:

Post a Comment