Oua: 5
Zahar: 125
g
Faina: 140
g
Cacao
amara: 25 g cacao
Praf de copt:
10 g
Lapte: 3
linguri
Ulei: 2
linguri
Ingrediente
crema
Ciocolata:
140 g
Frisca lichida:
160 g
Zahar
pudra: 2 linguri
Preparare
Blat: Mixati ouale cu zaharul pana obtineti
o crema fina, apoi adaugati laptele si uleiul. Continuati sa mixati pana ce compozitia
se omogenizeaza. Incorpotati in crema faina amestecata in prealabil cu cacaua
si praful de copt.
Tapetati
tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia. Introduceti in
cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute.
Umeziti un
prosop de bucatarie si “lipiti-l” pe o hartie de copt pentru a se umezi si
aceasta. Cand rulada este coapta rasturnati-o peste hartia de copt si rulati-o
cu grija; lasati-o sa se raceasca.
Crema: Puneti ciocolata rupta bucati intr-o cratita
impreuna cu frisca lichida si puneti-o pe foc
mic pana se topeste ciocolata (amestecul nu trebuie sa fiarba). Transferati
amestecul intr-un bol si puneti-l la frigider pentru 30-40 minute. Cand este
complet rece il mixati cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Desfaceti
blatul de rulada si intindeti crema (mai putin 3-4 linguri) apoi rulati cu
grija (fara hartie) si cat mai strans.
Imbracati rulada
in crema oprita si presarati deasupra fulgi de ciocolata.
Serviti dupa
minim 1 ora.
No comments:
Post a Comment