Cacao: 4 lg
Oua: 4
Faina: 200 g
Praf de copt: 1 pliculet
Miez de nuca: 180 g
Ciocolata
Nuca de cocos
Nuca de cocos
Prepapare
Puneti intr-o craticioara pe foc margarina, laptele, 400 g de zahar, cele 2 lg de cacao si lasati-le pana se topesc amestecand continuu. Din compozitia obtinuta pastrati 15 lg. In restul de compozitia (racita intre timp) adaugati, unul cate unul, cele 4 galbenusuri, faina (amestecata in prealabil cu praful de copt) si albusurile batute spuma ferma (albusurile incorporati-le treptat cu o lingura de lemn amestecand usor de la baza vasului catre exteriorul acestuia). Adaugati 100 g miez de nuca taiat marunt si amestecati usor pana compozitia va deveni uniforma. Tapetati o tava cu unt si hatie de cuptor, varsati compozitia si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
In cele 15 lg de compozitie pastrate, adaugati 1-2 lg de cacao
si puneti pe foc pana da in clocot.
Glazura obtinuta o
turnati peste prajitura coapta, iar deasupra decorati cu miez de nuca taiat
marunt, ciocolata rasa si nuca de cocos (optional).
No comments:
Post a Comment