Ingrediente pentru blat
Oua: 4
Zahar: 80 g
Lapte: 20 ml
Ulei: 100 ml
Gris macinat: 2 linguri
Cacao: 2 linguri
Faina: 2 linguri
Miere: 2 linguri
Praf de copt: 1 lingurita
Zahar vanilat: 1 pliculet
Oua: 4
Zahar: 80 g
Lapte: 20 ml
Ulei: 100 ml
Gris macinat: 2 linguri
Cacao: 2 linguri
Faina: 2 linguri
Miere: 2 linguri
Praf de copt: 1 lingurita
Zahar vanilat: 1 pliculet
Ingrediente pentru crema
Lapte condensat indulcit: 300 g
Smantana pentru frisca: 300 ml
Lapte: 100 ml
Gelatina in folii: 4
Zahar vanilat: 2 plicuri
Lapte condensat indulcit: 300 g
Smantana pentru frisca: 300 ml
Lapte: 100 ml
Gelatina in folii: 4
Zahar vanilat: 2 plicuri
Preparare
Blat: Separati ouale. Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Amestecati faina cu praful de copt, cacao si griul macinat si adaugati-le in crema de galbenusuri, amestecand usor. Adaugati laptele, apoi uleiul si mierea. Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea si incorporati in compozitia de galbenusuri.
Coaceti doua foi in tava (42/30cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, pentru aproximativ 12 minute. Lasati blaturile sa se raceasca si apoi desprindeti hartia.
Crema: Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Amestecati laptele condensat cu 50 ml de lapte. In restul de lapte incalzit dizolvati gelatina stoarsa bine, apoi adaugati compozitia in laptele condensat, mixand usor.
Bateti smantana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi adaugati-o in amestecul de lapte si gelatina. Bagati-o la frigider si cand se intareste putin, puneti-o peste primul blat si acoperiti cu al doilea.
Lasati prajitura la frigider 2-3 ore.
Blat: Separati ouale. Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Amestecati faina cu praful de copt, cacao si griul macinat si adaugati-le in crema de galbenusuri, amestecand usor. Adaugati laptele, apoi uleiul si mierea. Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea si incorporati in compozitia de galbenusuri.
Coaceti doua foi in tava (42/30cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, pentru aproximativ 12 minute. Lasati blaturile sa se raceasca si apoi desprindeti hartia.
Crema: Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Amestecati laptele condensat cu 50 ml de lapte. In restul de lapte incalzit dizolvati gelatina stoarsa bine, apoi adaugati compozitia in laptele condensat, mixand usor.
Bateti smantana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi adaugati-o in amestecul de lapte si gelatina. Bagati-o la frigider si cand se intareste putin, puneti-o peste primul blat si acoperiti cu al doilea.
Lasati prajitura la frigider 2-3 ore.
No comments:
Post a Comment