Ciocolata
cu lapte: 150 gr
Oua: 5
Unt: 150
gr
Zahar: 150
gr
Faina: 80
gr
Unt
Ingrediente
pentru crema
Ciocolata alba:
200 gr
Frisca lichida:
400 gr
Zahar vanilat:
1 lingurita
Visine
confiate: 300 gr (sau proaspete/congelate/in compot)
Ingrediente
pentru decor
Ciocolata
cu lapte: 100 gr
Unt: 30 gr
Visine
confiate (sau proaspete/congelate/in compot)
Preparare
Blat: puneti ciocolata la topit pe bain-marie. Lasati-o sa se
raceasca, adaugati zaharul si untul taiat cubulete si amestecati bine. Adaugati
galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Bateti albusurile
spuma ferma cu un praf de sare si incorporate-le cu o lingura amestecand usor
de la baza vasului catre exteriorul acestuia. In final, incorporati treptat faina,
amestecand usor tot cu lingura.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si hartie
de copt si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Crema: Mixati spuma ferma frisca cu zaharul vanilat. Puneti
la topit pe bain-marie ciocolata alba, lasati-o putin la racit, apoi
incorpotari cu o lingura frisca. Crema se lasa la rece pentru cateva minute.
Glazura: topiti ciocolata pe bain-marie, adaugati untul si cand
acesta s-a topit luati-o de pe foc.
Blatul copt si racit il taiati in doua. Asezati prima
jumatate pe un platou, ungeti cu crema de ciocolata, adaugati visine si acoperiti
cu cel de-al doilea blat.
Deasupra turnati glazura de ciocolata calduta si decorati cu
visine confiate.
No comments:
Post a Comment