Sunday, March 4, 2012

Prajitura cu visine confiate

Ingrediente pentru blat
Ciocolata cu lapte: 150 gr
Oua: 5
Unt: 150 gr
Zahar: 150 gr
Faina: 80 gr
Unt

Ingrediente pentru crema
Ciocolata alba: 200 gr
Frisca lichida: 400 gr
Zahar vanilat: 1 lingurita
Visine confiate: 300 gr (sau proaspete/congelate/in compot)

Ingrediente pentru decor
Ciocolata cu lapte: 100 gr
Unt: 30 gr
Visine confiate (sau proaspete/congelate/in compot)

Preparare
Blat: puneti ciocolata la topit pe bain-marie. Lasati-o sa se raceasca, adaugati zaharul si untul taiat cubulete si amestecati bine. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Bateti albusurile spuma ferma cu un praf de sare si incorporate-le cu o lingura amestecand usor de la baza vasului catre exteriorul acestuia. In final, incorporati treptat faina, amestecand usor tot cu lingura.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Crema: Mixati spuma ferma frisca cu zaharul vanilat. Puneti la topit pe bain-marie ciocolata alba, lasati-o putin la racit, apoi incorpotari cu o lingura frisca. Crema se lasa la rece pentru cateva minute.
Glazura: topiti ciocolata pe bain-marie, adaugati untul si cand acesta s-a topit luati-o de pe foc.
Blatul copt si racit il taiati in doua. Asezati prima jumatate pe un platou, ungeti cu crema de ciocolata, adaugati visine si acoperiti cu cel de-al doilea blat.
Deasupra turnati glazura de ciocolata calduta si decorati cu visine confiate.


No comments:

Post a Comment