Oua: 8 albusuri
Zahar: 350 gr
Nuca de cocos: 350 gr
Zahar: 350 gr
Nuca de cocos: 350 gr
Ingrediente pentru crema de ciocolata
Ciocolata Milka Dessert: 200 gr
Cacao: 2 lg
Ness: 2 lg ness
Zahar: 4 lg
Unt: 80 gr
Lapte: 8 lg
Ingrediente pentru crema de vanilie
Budinca de vanilie: 2 plicuri
Lapte: 700 ml
Zahar vanilat: 2 pliculete
Zahar: 6 lg
Frisca lichida: 300 ml
Ingrediente pentru decor
Ciocolata amaruie rasa
Preparare
Pentru blat: mixam albusurile spuma ferma cu un praf de sare, adaugati zaharul si continuati sa mixati pana zaharul se va topi in totalitate, iar compozitia isi va dubla volumul. Incorporati nuca de cocos amestecand usor cu o lingura de lemn de la baza vasului catre exteriorul acestuia.
Pregatiti
o tava de 25*38 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, turbati
compozitia si coaceti timp de 15-20 de minute la foc potrivit, apoi lasati la
racit.
Pentru crema de ciocolata: puneti pe bain-marie
intr-o craticioara toate ingredientele si amestecati cu telul pana veti obtineti
o crema omogena; lasati glazura obtinuta sa se raceasca.
Pentru crema de vanilie: fierbeti budincile
de vanilie in 700 ml lapte, adaugati zaharul si zaharul vanilat si lasati-o sa
se raceasca complet.
Bateti
frisca spuma ferma si incorporati-o (amestecand usor cu o lingura de lemn de la
baza vasului catre exteriorul acestuia) in budinca de vanilie.
Luati o
tava si incepeti sa alcatuiti prajitura: un strat de bezea cocos, unul de crema
de ciocolata, unul de crema de vanilie si deasupra presarati din abundenta ciocolata
rasa.
Super prajitura ! :)
ReplyDeleteEra mai interesant daca o faceai tu si apoi o postai pe blog !
ReplyDelete