Oua:
5 galbenusuri
Zahar: 180
gr
Zahar vanilat:
1 pliculet
Faina: 200
gr
Praf de
copt : 8 gr
Apa: 10
linguri
Ingrediente crema
Margarina
Rama: 250 gr
Lapte: 350
ml
Nuca de
cocos: 100 gr
Amidon
alimentar: 1 lingura
Esenta de
rom
Ingrediente glazura
Oua: 5
albusuri
Zahar: 200
gr
Nuca de
cocos sau ciocolata alba
Preparare
Pentru blat:
uniti intr-un bol galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si 10 linguri de apa.
Mixati toate ingredientele pana ce zaharul se va topi si compozitia isi va
dubla volumul.
Amestecati
faina cu praful de copt si incorporati-o in compozitie amestecand usor.
Pregatiti
o in tava, asezati hartie de copt, turnati compozitia si coaceti la 180 de
grade timp de 15 minute.
Pentru
crema: uniti intr-o craticioara nuca de cocos cu amidonul, adaugati laptele in
fir si puneti amestecul la foc mic. Lasati ingredientele pe foc pana se ingroasa
putin, apoi stingeti, lasati-o sa se raceasca si adaugati putina esenta de rom.
Frecati
margarina pana devine spuma si incepeti sa adaugati, putin cate putin, crema de
cocos, amestecand bine.
Pentru glazura:
mixati pe bain-marie albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma
ferma. Lasati-le sa se raceasca.
Luati o
tava si incepeti sa alcatuiti prajitura. Asezati blatul, un strat de crema, unul
de glazura si deasupra presarati din abundenta nuca de cocos sau ciocolata alba
rasa.
No comments:
Post a Comment