Cirese: 650 gr
Lamaie netratata
Urda dulce: 400 gr
Unt: 60 gr
Biscuiti de ciocolata: 120 gr
Zahar: 230 gr
Frisca lichida: 250 ml
Gelatina in folii: 16 gr
Ciocolata fondanta: 80 gr
Cacao amara: 50 gr
Preparare
Spalati 500 gr de cirese, uscati-le si scoateti samburii.
Puneti fructele intr-o craticioara, adaugati coaja rasa de lamaie, 200 gr
zahar, acoperiti cu un capac si puneti-le pe foc timp de 15 minute. Scoateti ciresele
fierte si mai lasati pe foc lichidul pana obtineti un sirop fluid. Puneti la
inmuiat gelatina intr-un vas cu apa rece, apoi o stoarceti lejer si o puneti pe
foc mic intr-o craticioara cu jumatate din cantitatea se sirop. Lasati pe foc
pana ce gelatina se va topi.
Maruntiti biscuitii in blander si adaugati usor untul
topit in prealabil; varsati compozitia intr-o forma de tort de 18 cm diametru (pe
fund puneti hartie de cuptor), presati-o bine cu dosul unei linguri, adaugati
ciresele fierte si bagati forma la frigider.
Puneti urda intr-un bol si amestecati-o cu o lingura pana
devine ca o crema.
Adaugati gelatina, cacaoa cernuta si 70 gr de ciocolata
topita si racita.
Mixati frisca cu restul de zahar si incorporati-o in
crema de urda.
Varsati compozitia in forma de tort si bagati-o din nou
la frigider pentru 6-7 ore.
Inainte de a se servi, tortul se scoate din forma, se aseaza
pe un platou si se orneaza ciocolata rasa si cirese.
No comments:
Post a Comment