Monday, February 6, 2012

Cheesecake cu ciocolata si cirese - Chocolate Cherry Cheesecake

Ingrediente
Cirese: 650 gr
Lamaie netratata
Urda dulce: 400 gr
Unt: 60 gr
Biscuiti de ciocolata: 120 gr
Zahar: 230 gr
Frisca lichida: 250 ml
Gelatina in folii: 16 gr
Ciocolata fondanta: 80 gr
Cacao amara: 50 gr

Preparare
Spalati 500 gr de cirese, uscati-le si scoateti samburii. Puneti fructele intr-o craticioara, adaugati coaja rasa de lamaie, 200 gr zahar, acoperiti cu un capac si puneti-le pe foc timp de 15 minute. Scoateti ciresele fierte si mai lasati pe foc lichidul pana obtineti un sirop fluid. Puneti la inmuiat gelatina intr-un vas cu apa rece, apoi o stoarceti lejer si o puneti pe foc mic intr-o craticioara cu jumatate din cantitatea se sirop. Lasati pe foc pana ce gelatina se va topi.
Maruntiti biscuitii in blander si adaugati usor untul topit in prealabil; varsati compozitia intr-o forma de tort de 18 cm diametru (pe fund puneti hartie de cuptor), presati-o bine cu dosul unei linguri, adaugati ciresele fierte si bagati forma la frigider.
Puneti urda intr-un bol si amestecati-o cu o lingura pana devine ca o crema.
Adaugati gelatina, cacaoa cernuta si 70 gr de ciocolata topita si racita.
Mixati frisca cu restul de zahar si incorporati-o in crema de urda.
Varsati compozitia in forma de tort si bagati-o din nou la frigider pentru 6-7 ore.
Inainte de a se servi, tortul se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se orneaza ciocolata rasa si cirese.


No comments:

Post a Comment