Ingrediente
Faina: 50 g
Baton de
vanilie
Zahar vanilat: 1 plic
Lapte: 500 ml
Zahar: 150 g
Oua: 6
galbenusuri
Preparare
Puneti pe
foc intr-o craticioara laptele (pastrati jumatate de lapte rece) si batonul de
vanilie. Lasati-l sa dea in clocot, apoi luati-l de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit 10 minute.
Intr-un
castron mixati galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa si
deschisa la culoare; adaugati (in fir) o treime din laptele caldut, apoi incorporati faina (in ploaie), continuand sa mixati.
Scoateti
batonul de vanilie din lapte ramas, iar peste acesta adaugati incet (amestecand
cu un tel) compozitia de oua, faina, zahar si lapte.
Puneti cratita pe foc mic, adaugati putin cate putin laptele rece si amestecati pana ce compozitia devine
densa (nu trebuie sa aiba cocoloase).
Stingeti focul si
lasati crema sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru a nu se forma crusta).
No comments:
Post a Comment