Thursday, February 23, 2012

Gogosi cu mere, stafide si fistic - Apple donuts

Ingrediente
Mere: 650 gr
Faina 00: 400 gr
Lapte: 150 ml
Zahar: 120 gr
Stafide: 100 gr
Fistic decojit: 100 gr
Oua: 2
Portocala
Lamaie
Praf de copr: 1 pliculet
Zahar pudra
Rom
Ulei de masline (sau normal)
Sare

Preparare
Pentru inceput puneti stafidele la inmuiat in apa calduta.
Spalati bine lamaia, uscati-o si dati coaja pe razatoare.
Amestecati foarte bine intr-un bol urmatoarele ingrediente: faina, praful de copt, un praf de sare, zaharul, coaja de lamaie, sucul (strecurat) de la o jumatate de portocala, 2 linguri de rom (bautura, nu esenta), ouale si la final laptele varsat in fir. Amestecati pana ce pasta va avea o consistenta omogena, semidensa.
Incorporati in pasta stafidele (stoarse bine si uscate cu un servetel), fisticul si merele curatate si taiate bucatele mici.
Luati pasta cu o lingura si puneti la prajit gogosele in ulei incins la 1700.
Dupa ce le scoateti din ulei lasati-le la scurs pe o hartie absorbanta.
Inainte de servire asezati-le pe un platou, presarati deasupra zahar pudra si serviti-le calde.



No comments:

Post a Comment