Ingrediente
Aluat de tarta (pasta frolla): 500 gr
Cirese amare: 600 gr
Zahar brun: 200 gr
Oua: 2
Alune: 100 gr
Piscoturi: 100 gr
Unt: 70 gr + pentru tava
Zahar: 70 gr
Faina 00: 50 gr + pentru tava
Rom: ½ cescuta
Zahar pudra
Preparare
Spalati 500 gr de cirese amare, scoateti samburii si
puneti-le la foc cu zaharul brun timp de 15 minute; pana ce incep sa lase sirop.
Dupa 15 minute stingeti si lasati-le la racit.
Maruntiti alunele (in blander) si amestecati-le cu
piscoturile sfaramate grosolan, faina, 50 gr de zahar, ouale, 50 gr de unt (topit si
racit) si ciresele din sirop.
Intindeti aluatul se tarta cu ajutorul unui sucitor (aprox.
5 mm grosime) apoi asezati-l intr-o forma de tarta (diametru 24 cm) tapetata cu unt si
faina.
Adaugati crema preparata anterior, nivelati-o si puneti tava in cuptor
preincalzit la 1700 timp de 50 minute. Scoateti din cuptor si lasati la racit.
Puneti pe foc intr-o tigaie restul de unt, 20 gr de zahar
si 100 gr de cirese. Se adauga romul se agita putin, apoi cu ajutorul unul
aprinzator se da foc romului. Se lasa 20 secunde pana ce alcoolul se va evapora.
Scoateti tarta pe un platou, adaugati deasupra garnitura cu
rom si zahar pudra (optional).
No comments:
Post a Comment