Ingrediente pentru blat
Oua: 4
Faina: 60 gr
Amidon: 20 gr
Zahar: 120 gr
Praf de copt: 1 lingurita
Coaja rasa de lamaie sau zahar vanilat
Ingredient pentru crema
Oua: 3 galbenusuri
Zahar: 3 lg
Frisca lichida: 250 gr
Capsuni: 500 gr
Zahar pudra
Preparare
Taiati capsunile
bucatele si lasati-le la macerat intr-un bol cu 2 lg de zahar si sucul de
la o jumatate de lamaie.
Puneti pe bain-marie galbenusurile cu zaharul si
amestecati pana obtineti o crema spumoasa (daca doriti puteti aromatiza cu putin
lichior).
Lasati crema sa se raceasca bine apoi incorporati usor (cu o lingura) frisca batuta in prealabil. Bagati crema obtinuta in frigider.
Pentru blat separati ouale, mixati albusurile cu 60 gr de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Incorporati usor in galbenusuri faina, amidonul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma (albusurile
se incorporeaza cu o lingura amestecand usor de la baza vasului catre
exteriorul ecestuia).
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de
cuptor, nivelati si coaceti la 1900 timp de 7-8 minute.
Cand blatul este gata, rasturnati-l pe un prosop umed si
dezlipiti hartia.
Insiropati blatul cu siropul de capsuni, adaugati crema
si capsunile taiate bucatele.
Rulati blatul ajutandu-va de prosop si impaturiti-l folie transparenta.
Puneti
rulada in frigider pentru doua ore.
Inainte de servire decorati cu zahar pudra.
No comments:
Post a Comment