Faina: 200 gr
Zahar: 200 gr
Ciocolata
fondanta: 300 gr
Unt: 80 gr
Cacao amara:
50 gr
Oua: 4
Frisca
lichida: 200 ml
Praf de copt
Lapte integral: ½ pahar
Nutella
Preparare
Mixati ouale cu
zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Adaugati
faina, untul (topit si racit in prealabil), cacaoa si praful de copt,
amestecand bine dupa adaugarea fiecarui ingredient. Asezati hartie de cuptor in
forma de tort si varsati compozitia. Puneti in cuptor preincalzit la 1800
pentru aproximativ 20 minute. Dupa ce s-a copt, scoateti din cuptor si lasati
sa se raceasca la temperatura camerei.Intre timp bateti frisca. Cand blatul s-a
racit taiati-l pe orizontala in trei, intindeti peste primul blat un strat de
nutella, apoi un strat de frisca si cotinuati pana ce deasupra veti avea cel
de-al treilea blat.
Puneti ciocolata fondanta la topit in
bain-marie.
Acoperiti tortul cu ciocolata topita, iar deasupra ornati cu
ciocolata cu lapte rasa.
Puneti desertul la frigider pentru cateva ore pana
ce ciocolata se va intari.
No comments:
Post a Comment