Sunday, February 12, 2012

Tarta de pere cu caramel - Upside-Down Pear Tart

Ingrediente
Pere: 6
Aluat de tarta (pasta frolla): 1 kg
Zahar: 200 gr
Unt: 200 gr

Preparare
Puneti pe foc intr-o craticioara 200 gr de zahar cu o lingura de apa si lasati pe foc pana va capata o culoare aurie. Adaugati untul taiat bucatele si amestecati pana ce acesta se incorporeaza perfect.
Varsati caramelul in tava de tarta acoperind inclusiv bordul acesteia.
Curatati perele de coaja, taiatile in forma de semiluna si asezati-le peste caramel (inainte ca acesta sa se raceasca).
Intindeti cu ajutorul unui sucitor aluatul (5 cm grosime) si acoperiti perle (incercati sa acoperiti perfect suprafata tavii). Taiati aluatul in excess si bagati tava in cuptor preincalzit la 2000 timp de 40 de minute.
Scoateti tortul din cuptor si rasturnati-l pe un platou.

Sursa 


No comments:

Post a Comment