Wednesday, February 22, 2012

Tiramisu by Buddy Valastro

Ingrediente
Cafea espresso: 2 cesti
Zahar: 1 ceasca (200 gr)
Lichior de cafea: 7 lg
Marsala: 2 lg
Oua: 4 galbenusuri
Crema mascarpone: 450 gr
Piscoturi
Frisca lichida: 1 ceasca (240 ml)
Cacao amara

Preparare
Uniti intr-o craticioara cafeaua, jumatate de ceasca de zahar si 6 linguri de lichior. Puneti-le pe foc mic pentru cateva minute.

Mixati galbenusurile cu zaharul pana veti obtine o crema fina si spumoasa. Adaugati crema mascarpone, 1 lingura de lichior si 2 linguri de marsala. Intre timp mixati frisca si incorporati-o cu grija in crema preparata anterior. 

*Frisca se incorporeaza usor (adaugati cate o lingura, apoi amestecati) cu o lingura de lemn, amestecand de la baza vasului catre exteriorul acestuia.
Pregatiti tava in care doriti sa realizati desertul si creati straturi: un strat cu piscoturi insiropate in cafea, un strat de crema, cacao amara, un alt strat de piscoturi insiropate (acest strat il asezati in sens opus fata de primul), crema si in final cacao din abundenta.

Inainte de servire lasati desertul la frigider pentru cateva ore.


No comments:

Post a Comment