Ingrediente
Cafea espresso: 2 cesti
Zahar: 1 ceasca (200 gr)
Lichior de cafea: 7 lg
Marsala: 2 lg
Oua: 4 galbenusuri
Crema mascarpone: 450 gr
Piscoturi
Frisca lichida: 1 ceasca (240 ml)
Cacao amara
Preparare
Uniti intr-o craticioara cafeaua, jumatate de ceasca de
zahar si 6 linguri de lichior. Puneti-le pe foc mic pentru cateva minute.
Mixati galbenusurile cu zaharul pana veti obtine o crema
fina si spumoasa. Adaugati crema mascarpone, 1 lingura de lichior si 2 linguri
de marsala. Intre timp mixati frisca si incorporati-o cu grija in crema
preparata anterior.
*Frisca se incorporeaza usor (adaugati cate o lingura,
apoi amestecati) cu o lingura de lemn, amestecand de la baza vasului catre
exteriorul acestuia.
Pregatiti tava in care doriti sa realizati desertul si
creati straturi: un strat cu piscoturi insiropate in cafea, un strat de crema,
cacao amara, un alt strat de piscoturi insiropate (acest strat il asezati in
sens opus fata de primul), crema si in final cacao din abundenta.
Inainte de servire lasati desertul la frigider pentru
cateva ore.
No comments:
Post a Comment