Ingrediente
Foi de napolitana:
4
Unt: 250 gr
Zahar: 400 gr
Miez de nuca: 200 gr
Oua: 4 galbenusuri
Esenta de vanilie
Preparare
Nuca se pune intr-o tava si se baga cateva
minute la cuptor. Se scoate si jumatate din cantitate se taie bucatele, iar
cealalta jumatate se macina.
Untul se topeste in bain-marie; dupa ce acesta s-a topit se incorporeaza 200 gr de zahar,
apoi galbenusurile. Se va amesteca constant pana ce crema se va ingrosa ca o
budinca.
Cele 200 gr de zahar
ramase se pun pe foc cu 2 linguri de apa si se lasa sa se caramelizeze.
Cand crema s-a
ingrosat se adauga miezul de nuca, se amesteca si se lasa sa mai fiarba 2
minute. Se ia de pe foc, se adauga caramelul si esenta de vanilie, amestecand energic.
Crema se lasa 5 minute la racit inainte de a umple foile.
Puneti prima
foaie de napolitana pe o tava, adaugati crema si intindeti uniform. Continuati
pana umpleti toate foile.
Peste prajitura se va pune o greutate si se va lasa
cateva ore sa se inmoaie.
No comments:
Post a Comment