Lapte praf: 250 ml
Zahar: 400 gr
Apa: 150 ml
Unt: 100 gr
Cacao: 50 gr cacao
Unt: 100 gr
Cacao: 50 gr cacao
Esenta de vanilie
sau rom
Alune (sau nuci
prajite, migdale, stafide)
Preparare
Laptele praf se
cerne si se amesteca cu cacaoa.
Intr-o craticioara
se pune la fiert apa impreuna cu zaharul si se amesteca constant pana ce zaharul
se va topi in totalitate. Din momentul in care siropul incepe sa fiarba aveti
obtiunea de a alege consistenta ciocolatei: daca doriti ca ciocolata sa fie mai
moale faceti siropul mai subtire, daca vreti ca aceasta sa fie sfaramicioasa
faceti siropul mai gros, ca mierea. Puteti lua putin sirop in lingurita sa
vedeti ce consistenta are.
Cand siropul va fi gata se ia de pe foc si se adauga laptele praf in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga untul (in prealabil topit si racit), esenta si se amesteca din nou foarte bine.
Cand siropul va fi gata se ia de pe foc si se adauga laptele praf in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga untul (in prealabil topit si racit), esenta si se amesteca din nou foarte bine.
Compozitia obtinuta se
rastoarna intr-o tava unsa cu unt, suprafata acesteia se netezeste cu o lingura bagata
in cand in cand in apa rece, apoi se presara deasupra alunele (alunele se apasa sa intre bine in ciocolata).
No comments:
Post a Comment