Thursday, February 2, 2012

Salam de biscuiti - Chocolate Salami

Preparare: 30 min
Cantitate: 6 persoane
Dificultate: mica

Ingrediente
Unt: 150 gr
Biscuiti normali: 300 gr
Ciocolata fondanta: 200 gr
Oua: 2
Zahar: 100 gr
Rom: 2 linguri
Zahar pudra

Preparare 
Pentru inceput scoateti untul din frigider si lasati-l la temperatura camerei pana acesta se poate lucra.
Intr-un bol mixati untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa si zaharul s-a topit in totalitate. Incorporati apoi ouale si cele doua linguri de rom. 
Ciocolata fondanta se taie bucatele si se pune in bain-marie pana se topeste. Dupa ce aceasta s-a topit si s-a racit putin se adauga peste crema. La sfarsit adaugati biscuitii sfaramati (nu foarte mici) si se amesteca energic toate ingredientele, de aceasta data cu o lingura de lemn.
Compotitia obtinuta se impacheteaza in hartie de cuptor (in forma de salam), apoi in folie de aluminiu si se baga la frigider timp de 3 ore. Dupa ce s-a racit se pulverizeaza cu zahar pudra.


Sursa

No comments:

Post a Comment