Ingrediente
Piscoturi: 400 gr
Cafea: 2 cescute
Ciocolata alba: 330 gr
Lichior de cafea: 1 paharel
Oua: 2 galbenusuri
Frisca batuta: 350 gr
Zahar pudra: 5 lg
Unt moale: 100 gr
Lapte: ½ pahar
Preparare
Maruntiti 250 gr de ciocolata si puneti-o la topit pe
bain-marie impreuna cu 1 cescuta de cafea si lichiorul. Cand ciocolata se va
topi luati-o de pe foc, dar nu si din bain-marie si incorporati untul moale
taiat bucatele, batand energic cu un tel pana ce veti obtine o compozitie fina.
Incorporati galbenusurile, unul cate unul si 4 linguri de zahar pudra. Lasati
compozitia sa se raceasca, apoi incorporati 250 gr de frisca batuta (frisca se
incorporeaza adaugand cate o lingura si amestecand usor de la baza vasului catre
experiorul acestuia).
Amestecati laptele cu o cescuta de cafea si indulciti-l
cu o lingura de zahar vanilat.
Pregatiti un platou dreptunghiular, insiropati rapid piscoturile
in lapte, asezati primul strat, adaugati crema, apoi un alt strat de piscoturi
insiropate, crema si continuati pana ce veti termina ingredientele avand grija
ca ultimul strat sa fie crema de ciocolata.
Decorati desertul cu piscoturi maruntite, ciocolata rasa si
frisca.
No comments:
Post a Comment