Piscoturi
Suc de ananas: 1 pahar
Zmeura: 2 cutii
Banana: 1
Lapte: 200 ml
Oua: 2 galbenusuri
Zahar: 75 gr
Amidon de porumb: 1 lingurita
Gelatina in folii: 18 gr
Frisca lichida: 200 ml
Preparare
Imbracati o tava de chec in folie transparenta.
Asezati pe fund un strat de piscoturi, taiate pe masura
tavii si insiropate in suc de ananas.
Puneti 2/3 din gelatina intr-un vas cu apa rece si lasati-o pana se
inmoaie.
Mixati laptele, amidonul de porumb, zaharul si
galbenusurile pana obtineti o crema omogena. Puneti compozitia obtinuta pe foc mic si amestecati pana ce
aceasta se ingroasa. Cand da primul clocot se ia de pe foc si se baga intr-o
cratita cu apa foarte, foarte rece. Cat este inca fierbinte adaugati gelatina (stoarsa
lejer) si amestecati pana ce crema se va raci foarte bine.
Mixati frisca si incorporati-o in crema rece.
Mixati zmeura si strecurati-o. Puneti la inmuiat in apa
rece restul de gelatina, apoi o stoarceti lejer si o puneti la topit pe foc mic
cu 1/4 din zmeura strecurata. Amestecati gelatina topita cu restul se zmeura si incorporati delicat, cu o lingura de lemn, in crema cu
frisca.
Varsati in tava (peste piscoturi) jumatate din crema,
taiati banana pe lungime, asezati bucatile ca pe piscoturi si impingeti-le in
stratul de crema. Adaugati inca un rand de crema, iar la final piscoturi
insiropate cu suc de ananas.
No comments:
Post a Comment