Thursday, February 2, 2012

Prajitura Rigó Jancsi - Rigó Jancsi Cake

Ingrediente blat
Oua: 6
Zahar: 6 linguri
Apa rece: 6 linguri
Cacao: 3 linguri
Faina: 4 linguri
Brandy, rom sau sirop pentru a insiropa blatul


Ingrediente crema
Smantana pentru frisca 38%:  2 cutii de cate 250 ml fiecare
Ciocolata amaruie: 400 gr
Ness cafe: 2 lingurite

Ingrediente glazura
Ciocolata amaruie: 150 gr
Ciocolata cu lapte: 100 gr
Unt: 50 gr  
Frisca lichida: 200 ml

Preparare crema: Prima data se prepara crema care trebuie tinuta in frigider 3 ore.
Luati o craticioara adaugati smantana pentru frisca si puneti in bain-marie. Cand aceasta incepe sa fiarba puneti ciocolata bucatele si ness-ul. Dupa ce s-a topit ciocolata stingeti focul si lasati cratita pentru inca 5 minute in baia de aburi. Dupa racire crema se pune in frigider pentru 3 ore.

Preparare blat: Ouale se bat spuma cu zaharul timp de 10 minute. Se adauga apa, cate o lingurita si la sfarsit pudra de cacao si faina. Dupa adaugarea acestor doua ingrediente amestecati usor cu o lingura de lemn.
Compozitia se pune intr-o tava (30/35) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor preincalzit la 1800.
Dupa ce aceasta s-a copt se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cele doua blaturi se stropesc (nu se insiropeaza bine) rom, brandy sau sirop.
Dupa cele 3 ore, se scoate crema din frigider si se bate spuma.
Crema se pune intre cele doua blaturi, iar deasupra se pune glazura.
 
Preparare glazura: Ciocolata se taie in bucatele, fara a se amesteca cea amaruie cu cea cu lapte. Frisca lichida se pune pe foc intr-o craticioara si se incalzaste (nu se fierbe), se adauga bucatelele de ciocolata amaruie, untul si se amesteca pana ce ciocolata s-a topit aproape in totalitate.
Se ia de pe foc si se adauga bucatelele de ciocolata cu lapte amestecand continuu.
Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu se forma crusta.
 
Sursa





No comments:

Post a Comment