Friday, February 3, 2012

Tort de clatite - Crepe cake

Ingrediente
Lapte: 800 ml
Faina: 500 gr
Oua: 6
Sare
Unt
Nutella
Alune
Ciocolata cu lapte: 400 gr

Preparare
Intr-un bol amestecati ouale cu un praf de sare. Incepeti sa adaugati faina, laptele si continuati sa mixati pana ce compozitia devine omogena si fara cocoloase. Compozitia se lasa timp sa o ora sa se odihneasca.
Dupa o ora incepeti sa preparati clatitele. Ungeti o tigaie cu unt, lasati sa se incalzeasca si adaugati un polonic de compozitie. Coaceti timp de 3-4 minute pe fiecare parte. 
Pentru acest desert sunt necesare 20-25 de clatite.
Pregatiti un platou asezati prima clatita, peste aceasta un strat de nutella si continuati pana ce veti termina clatitele.
Topiti ciocolata cu lapte in bain-marie si turnati-o uniform peste tortul de clatite. 
La final decorati cu alune sau fructe confiate.

No comments:

Post a Comment