Ingrediente pentru crema bavareza
Frisca lichida: 600 ml
Zahar: 75 gr
Biscuiti amaretti: 70 gr
Ciocolata fondanta rasa: 60 gr
Lapte: 50 ml
Gelatina in folii: 10 gr
Oua: 3 galbenusuri
Ingrediente pentru topping gianduia
Ciocolata fondanta: 100 gr
Zahar: 110 gr
Alune maruntite: 70 gr
Frisca lichida: 20 ml
Preparare
Bavareza: puneti gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece.
Varsati laptele si 200 ml de frisca intr-o craticioara si incalziti-le putin. Uniti
intr-un bol galbenusurile cu zaharul, mixati bine, apoi adaugati usor (in
fir) compozitia de lapte si frisca.
Transferati compozitia intr-o cratita (la foc moderat) si
lasati-o pana devine densa; amestecati continuu cu o lingura pentru dulciuri (nu
trebuie sa fiarba). Adaugati gelatina stoarsa bine si amestecati pana ce aceasta se incorporeaza perfect, apoi
lasati-o sa se raceasca.
Mixati bine frisca ramasa si puneti-o cateva minute la
frigirer.
Maruntiti biscuitii in blander si razuiti ciocolata
fondanta.
Dupa ce crema s-a racit incorporati cu o lingura,
amestecand usor de la baza catre experior, frisca, biscuitii si ciocolata.
Varsati compozitia in forma dorita si puneti-o in
frigider pentru 6 ore.
Topping gianduia: cu putin inainte de a fi servit desertul preparati
topping-ul. Puneti in blander alunele cu o lingura de zahar si mixati pana
devin fine.
Puneti pe foc intr-o craticioara 150 ml apa cu 100 gr
zahar si lasati-le sa fiarba timp de 3 minute.
In alta craticioara puneti ciocolata sa se topeasca in
bain-marie.
Amestecati in ciocolata topita, cu un tel, alunele maruntite si siropul
de zahar cald (siropul se adauga in fir).
Luati cratita de pe bain-marie si incorporati usor
frisca.
Scoateti desertul din frigider, rasturnati-l pe un platou
si acoperiti-l cu topping-ul gianduia.
No comments:
Post a Comment